top of page

Vem frågar dig om hur du mår och vad du vill ha hjälp med?

Känns det svårt att prata om hur du har det?

Ommej är appen som hjälper dig att berätta om hur du verkligen har det. Den heter Ommej för att den handlar om dig. Läs mer om Ommej och appen här under.

Teenagers

Vad är Ommej?

Ibland är det svårt att veta om saker och ting man känner eller upplever i livet är normala. När de vuxna vet hur du tänker och känner kan de hjälpa dig. Men det kan vara svårt för vuxna att förstå hur du har det, vad som oroar dig och vad du vill ha hjälp med. Ibland är det jobbigt att prata om saker.


Ommej är en app som hjälper dig att berätta om din situation genom att fråga olika saker om ditt liv, exempelvis hur du har det i din familj, med kompisar och i skolan. Du kan själv ladda ner Ommej på Google Play eller, om du har en iPhone, ladda ner webbappen till din telefon (den funkar precis som en vanlig app, men snart finns vi också på App Store).

 

Du kan också bli inbjuden till Ommej av någon vuxen som vill hjälpa dig, exempelvis en lärare, kurator, personal på BUP eller kanske en socialsekreterare. Lite längre ner kan du läsa mer om hur det funkar när du får en inbjudan av en vuxen som jobbar med barn eller ungdomar.

 Om du vill kan du dela dina svar från Ommej-appen med någon vuxen du litar på, för att de ska veta om saker som oroar dig eller du vill ha hjälp med. I appen kan du också få veta mer om dina rättigheter, vad som är normalt och vad som du inte ska behöva vara med om. Du är alltid helt anonym i appen. Om du vill dela dina svar med någon bestämmer du själv. 

 

I appen kan du också hitta någon att prata med anonymt om olika saker, via telefon eller chatt. 
 

mockup-4_edited_edited_edited.jpg

Har du fått en inbjudan till Ommej-appen?

Många kommuner i hela Sverige använder Ommej för att hjälpa barn och ungdomar.  Du kan bli inbjuden av till exempel kuratorn på din skola, Soc, (Socialtjänsten) och BUP (barn- och ungdomspsykiatrin). 

 

När du får en inbjudan av en vuxen som arbetar med barn skickar de en länk till appen som du kan använda på dator, platta eller telefon. Om du inte har något av det kan du använda appen på en dator på skolan eller fråga personen som skickade dig länken hur du ska göra. De kommer att berätta för dig hur du ska göra, men antingen svarar du i appen innan ni ses första gången eller så börjar ni använda Ommej tillsammans när ni ses. 

Personen som bjudit in dig kommer att kunna se dina svar så att de kan hjälpa dig bättre med sådant du tycker är viktigt och behöver. Men du kan alltid välja att inte svara i appen eller säga att du inte vill använda den eller vill sluta använda den. Det bestämmer du. 

Services
bottom of page