top of page

Det är superviktigt att du själv får berätta hur du mår och vad du vill ha hjälp med.

Ommej är appen som hjälper dig att berätta. Den heter Ommej för att den handlar om dig. 

Teenagers

I filmen berättar Klara hur Ommej funkar:

Image by Ben Wicks
Vuxna behöver bli bättre på att lyssna på dig

När de vuxna vet hur du tänker och känner kan de hjälpa dig. Men ibland är det svårt för vuxna att förstå hur du har det, vad som oroar dig, vad du vill ha hjälp med och vad som är lungt.


Ommej hjälper dig att berätta om din situation, exempelvis hur du har det i din familj, med kompisar och i skolan. I dag kan du bli inbjuden till Ommej av någon vuxen som vill hjälpa dig, exempelvis en lärare, kurator, personal på BUP  eller kanske en socialsekreterare. Det du svarar kan ni tillsammans prata vidare om när ni ses – om du vill.

 

Väldigt snart kommer appen även finnas att ladda ner utan en inbjudan. Men om du vill testa appen redan nu kan du skriva upp dig som betatestare. Det gör du här

Barnkonventionen och dina rättigheter

Det det finns en viktig lag som heter Barnkonventionen. En favoritlag för alla under 18 år. Den säger att alla barn är lika mycket värda och att du alltid har rätt att säga vad du tycker kring frågor som rör dig.

När du har koll på dina rättigheter är du okrossbar. Du kan säga ifrån lättare och backa upp kompisar som kanske blir orättvist behandlade.

Här är några korta filmer om tex Socialtjänsten och Elevhälsan och hur de kan hjälpa dig:

Services

Lär dig mer om Barnkonventionen!

Koll på Soc

Koll på elevhälsan

Koll på Socialtjänstlagen

bottom of page