top of page

Livsviktig skärmtid

Ommej är ett digitalt verktyg för barn att berätta sin egen historia - och för vuxna att förstå barnets perspektiv.

Nyhet: En uppdaterad app för alla barn och unga

Efter Ommej:s framgångar i offentliga verksamheter har efterfrågan på en app som alla barn kan få ta del av varit stor. Nu kan vi äntligen visa upp en betaversion av nya Ommej!

 

Appen har fått en ny kostym, nya frågor och möjlighet för barnet att dela sin berättelse med en vuxen som de litar på. Barnen kan också ta del av tips och råd om var de kan söka stöd för olika saker som de oroar sig för eller vill ha hjälp med.

 

Vill du hjälpa oss att bli världens bästa app för barn och unga? Nu kan du testa nya Ommej och tala om för oss vad du tycker! 

samarbeten_desktop.png
mockup_parents.png

Kommer snart:
En app för föräldrar

Ommej-teamet är i full färd med att ta fram en ny app för föräldrar som kompletterar barnappen och främjar kommunikationen inom familjen. Som förälder kommer du att kunna få råd och stöd i hur du kan hjälpa ditt barn på olika vis och ditt barn kommer att kunna dela med sig av information om sig själv till dig.

Vill du eller ditt barn vara med och utveckla den nya appen genom att testa vår prototyp? Tryck på knappen nedan för att höra av dig! 

Services

Ommej på Instagram

Citat från användare

Tjej 16 år

Tänk om jag fått göra detta innan jag träffade BUP, då hade jag inte behövt sitta i 2.5 år och prata om det DOM tyckte var viktigt!

Kille 17 år

Jag har testat många system… det som är bra med OmMej är att det finns någon på andra sidan.

Barn 8 år

Det är lättare att berätta om jobbiga saker såhär.

Medarbetare i socialtjänsten

Jag uppmanade hen att fortsätta fylla i OmMej till nästa gång vi skulle ses, men hade faktiskt inte särskilt mycket hopp om att hen skulle klara av att genomföra det. Barnets nätverk och familj är en enda ”stor röra”, med många aktörer och medlemmar. Nästa gång vi sågs hade barnet fyllt i allt! Jag blev förvånad och glad. Barnet hade lyckats få med hela nätverket och alla aktörer. 

Utredare i mindre kommun

Familjen har varit aktuell länge. Vi har liksom inte hittat rätt. Pojken har grav autism och inte kunnat uttrycka sig riktigt. Men nu svarade han på allt och kunde berätta att det var skolan han ville ha hjälp med och då är det där vi tänker börja. Bup, Habiliteringen, föräldrarna – ja alla kunde slappna av lite och samarbeta kring det han vill att vi ska jobba med först.

Medarbetare i socialtjänsten

Hen har selektiv mutism och oron kring hen är jättehög – från många. I OmMej hade hen svarat på allt och vi kunde börja jobba med det hen sagt att hen ville ha hjälp med. Föräldrarna tyckte det var bra att socialtjänsten använde digitala verktyg.

bottom of page